......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης




Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αν πάρουν οι μετανάστες την κατάσταση στα χέρια τους;



Το παρακάτω γεγονός μας το διηγήθηκε φίλος, αναγνώστης του μπλοκ μας και είναι απόλυτα αληθινό.

Ομάδα Χρυσαυγιτών με επικεφαλής προβεβλημένο στέλεχος της συμμορίας-κόμματος του Μιχαλολιάκου, επισκέφτηκε ιδιοκτήτη βενζινάδικου. Του έδωσαν προθεσμία 48 ωρών ζητώντας του επιτακτικά να απολύσει τους τρεις μετανάστες που απασχολούσε και στην θέση τους να προσλάβει έλληνες. Διαφορετικά τον απείλησαν ότι θα του έκαιγαν την επιχείρησή του.
Πανικόβλητος ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου έσπευσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των νεοναζί, τρομοκρατημένος από την απειλή τους και φυσικά ούτε σκέψη δεν του πέρασε να καταγγείλει το συμβάν. (Άλλη ιστορία ότι και οι μετανάστες που δούλευαν όπως και οι έλληνες που προσέλαβε στην θέση τους θα εργάζονται ανασφάλιστοι, με εξοντωτικά ωράρια και μισθούς πείνας). 
Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, αποτελεί δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού όπως και Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας, οπότε ακούμε βερεσέ του βερμπαλισμούς του υπουργού προστασίας των μπάτσων και του συστήματος, Ν. Δένδια, ότι θα διαλύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. 
Αυτό το ενδεχόμενο όμως που όλοι δείχνουν να υποτιμούν είναι το να πάρουν οι ίδιοι οι μετανάστες την κατάσταση στα χέρια τους. Να φτιάξουν δηλαδή ομάδες –πιθανόν και με έλληνες αλληλέγγυους- και να στοχοποιούν Χρυσαυγίτες με ότι αυτό σημαίνει. Ας μην προχωρήσουμε, όμως, αυτό τον συλλογισμό ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου