......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ξεπούλημα όσο-όσο για ΣΕΦ και άλλα «φιλέτα» του Δημοσίου


Πωλητήριο σε ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου βάζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα Ξενία της Βυτίνας, των Δελφών, της Αράχοβας, του Καρτερού Ηρακλείου, η μαρίνα Φαλήρου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ακίνητα του ΕΟΤ στην Υπάτη, στα Καμένα Βούρλα και στην Αιδηψό, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και το Στρατόπεδο Παπαναγνώστου στη Χαλκίδα. Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα από τα περίπου 1.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ έως το τέλος του 2013. 

Η μεταφορά αυτή, σύμφωνα με Τα Νέα, καθυστέρησε περίπου έναν μήνα. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του περασμένου Μαρτίου. Μετά τη δημοσίευση της πράξης μεταβίβασης και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κλείνει ένας πρώτος κύκλος ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στα ακίνητα που μεταβιβάζονται περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εκτάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων μπορεί να αξιοποιηθεί για να ενισχυθούν οι τουριστικές υποδομές της χώρας. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προσέλκυση επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού, του ναυταθλητισμού, αλλά και του οικοτουρισμού, καθώς πολλά από τα προς αξιοποίηση ακίνητα είναι κατάλληλα για αυτού του είδους τη χρήση. Από τα δεκάδες ακίνητα που μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ (ξεπερνούν τα 250), σημαντικότερη είναι η έκταση των 350 στρεμμάτων όπου βρίσκεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα 1.181 στρέμματα στον Αρχάγγελο της Ρόδου και οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. 
Επίσης, στη Θεσσαλονίκη το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται ιδιοκτήτης μεγάλων ακινήτων που βρίσκονται περιμετρικά του Αεροδρομίου Μακεδονία (περιοχές Μίκρας, Θέρμης και Περαίας). Επίσης, σημαντικές υποδομές παραχωρούνται και στη Χαλκιδική, όπως κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα, στο Ποσείδι και στην Επανομή, αλλά και εκτάσεις στη Σιθωνία και στην Τορώνη, περιοχές οι οποίες προσφέρονται για τουριστικές εγκαταστάσεις και παραθεριστικές κατοικίες. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται και εκτάσεις στην Πελοπόννησο, όπως στην Ερμιόνη Αργολίδας, στην Ηλεία (Κυλλήνη, Ζαχάρω κ.λπ.) και στη Μεσσηνία (π.χ. Πύλος), καθώς και σε νησιά των Κυκλάδων και στα Επτάνησα. 

1. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 2. Τουριστικός Λιμένας Φαλήρου 3. Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ2653 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης 4. Εγκαταστάσεις ΕΡΤ Περαία Θεσσαλονίκης 5. Έκταση στον Αρχάγγελο Ρόδου 6. Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά 7. Πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας 8. Ακίνητο Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού 9. Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι 10. Έκταση στο Ρίο – Αντίρριο 11. Ξενία Βυτίνας 12. Ξενία Αράχοβας 13. Ξενία Κρατερού Ηρακλείου 14. Ακτή και κάμπινγκ Ποσειδίου Κασσάνδρας 15. και κάμπινγκ Κρυοπηγής Κασσάνδρας 16. Κάμπινγκ Επανομής 17. Κάμπινγκ και ακτή Αγίας Τριάδας, 18. Κουκουμίτσα, Αιτωλοακαρνανία 19. Χερονήσι Κυνουρίας 20. Στρατόπεδο Παπαναγνώστου, Χαλκίδα 21. Έκταση στις Γούρνες Χερσονήσου Κρήτης 22. Εκτάσεις στο Δασοχώρι Ξάνθης 23. Εκτάσεις στον Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας 24. Εκτάσεις στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου 25. Έκταση στην Κάμειρο Ρόδου 26. Έκταση στην Πάχη Μεγάρων 27. Έκταση στα Τουρκοβούνια.

________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου