......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης




Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Χαράτσι: 13 ΕΥΡΩ «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΣΗΜΟ» από τη γερμανική Fraport και στο αεροδρόμιο Χανίων, όπως και στα άλλα 13 αεροδρόμια

Μετά τα "θα", έρχεται το χαράτσι: 13 ΕΥΡΩ «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΣΗΜΟ» από τη γερμανική Fraport και στο αεροδρόμιο Χανίων, όπως και στα άλλα 13 αεροδρόμια που παραχώρησαν στους κεφαλαιοκράτες... //
(Μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους Βουλευτές -15 από τους 16 της Κρήτης, εκτός ο Συντιχάκης του ΚΚΕ- που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ άλλος λίγο άλλο πολύ συνέβαλλαν -ψήφισαν!- στην παράδοση των αεροδρομίων... Άραγε το αεροδρόμιο Χανίων θα το λένε ακόμα "Δασκαλογιάννης";;; -Δ.Τζ.)

>| Μετά τις υποσχέσεις και τα “θα” για έργα που έδωσε η Fraport Greece, η εταιρεία που θα διαχειρίζεται από το τέλος του έτους τους 14 αερολιμένες της χώρες για περίπου 40 χρόνια, έρχεται και το χαράτσι.
Αεροδρομιόσημο 13 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια, θα καλούνται να πληρώνουν από τις αρχές του 2017 οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία λειτουργεί η γερμανικη Fraport.
Σύμφωνα με τα Νέα, αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσκαλώτου, η οποία εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου-παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων.
Πρόκειται για απόφαση που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Σύμφωνα με αυτή, το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.
Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, το αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ.
Να υπενθυμήσουμε ότι πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ETEπ ενέκρινε χρηματοδότηση 300 εκατ. για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport (η συνολική χρηματοδότηση για το όλο εγχείρημα μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου