......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Παντελής απουσία της κρατικής κοινωνικής μέριμνας, στα πιο αδύναμα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία επλήγησαν περισσότερο από την καπιταλιστική οικονομική κρίσηΕικόνες που παραπέμπουν σε εποχές όταν η χώρα μας 
βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή...


Άλλη μια δραματική είδηση συναντάμε σε ιστοσελίδα της Πάτρας η οποία σωστά επισημαίνει ότι το γεγονός που κοινοποιεί παραπέμπει σε σκηνές που συναντούσαμε την περίοδο που η χώρας μας βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή και η πείνα θέριζε την ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα, λοιπόν με αυτό το δημοσίευμα (1*) σήμερα το πρωί σε Λύκειο της Αχαϊκής πρωτεύουσας 17χρονη μαθήτρια, παιδί μιας τριμελούς οικογένειας της οποίας η μητέρα είναι άνεργη και του πατέρα αγνοείται η τύχη του, λιποθύμησε από την πείνα μπροστά στα μάτια της διευθύντριας του σχολείου.
Η παντελής απουσία της κρατικής κοινωνικής μέριμνας, στα πιο αδύναμα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία επλήγησαν περισσότερο από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οδήγησε την εκπαιδευτικό, που αντίκρισε το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό, να απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες της για να σταθούν αρωγοί στο δράμα που αντιμετωπίζει αυτή η οικογένεια.

Υ.Γ. Για την κυβέρνηση φυσικά τέτοια περιστατικά είναι ανύπαρκτα. Αν αμφιβάλλετε ρωτήστε και τον Φλαμπουράρη, ο οποίος δεν συναντά πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.
__________
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_62.html
...
(1*) ΣΟΚ σε σχολείο στην Παραλία Πατρών–Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα
http://patrastimes.gr/…/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CE%B5-%C…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου