......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης




Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της κεντρικής τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αθέτηση και την στάση πληρωμών και την προάσπιση της ιδιωτικής περιουσίας έναντι αυτών που ετοιμάζονται να την υφαρπάξουν


ΑΘΗΝΑ 





Επειδή με ρωτάνε πάρα πολλοί φίλοι σχετικά με το εάν πρέπει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους έναντι των τραπεζών και των φορολογικών τους υποχρεώσεων θα ήθελα να σας πω τούτο.. Είμαι ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας που θα προέτρεπα στην άρνηση πληρωμών έναντι αυτών των οφειλών και υπό την προϋπόθεση πως λειτουργούσε άψογα το τραπεζικό σύστημα και η κεντρική τράπεζα μια και αυτή είναι αρμόδια για την λειτουργία και την κυκλοφορία του χρήματος..
Ομως την δεδομένη στιγμή και από το 2010 και εντεύθεν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα δημοσιονομικά μέτρα ούτε η υπέρμετρη φορολογία αλλά η παραβίαση λειτουργίας της κεντρικής τράπεζας και η αναστολή δημιουργίας χρήματος όπως επιβάλλει το καταστατικό της.. Είναι εγκληματικό είναι παράνομο είναι επιβλαβές για την κοινωνία και για την οικονομία να απαιτούν σήμερα οι τράπεζες και το δημόσιο πληρωμές έναντι αυτών όταν μια κεντρική τράπεζα αφαιρεί χρήμα από την οικονομία μειώνεται συνεχώς το κυκλοφορούν δημιουργηθέν χρήμα και η ίδια δεν δημιουργεί χρήμα για την εξυπηρέτηση των τόκων. 
Δεν μπορεί ένα τραπεζικό σύστημα να χορηγεί δάνεια να απαιτεί τόκους και την ίδια ώρα μια κεντρική τράπεζα να μην δημιουργεί χρήμα για την εξυπηρέτηση αυτών και να προβαίνουν σε κατασχέσεις δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. 
Έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της κεντρικής τράπεζας και του τραπεζικού συστήματος δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αθέτηση και την στάση πληρωμών και την προάσπιση της ιδιωτικής περιουσίας έναντι αυτών που ετοιμάζονται να την υφαρπάξουν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου