......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από υποβολή «πόθεν έσχες» τα μέλη του ΤΧΣ...ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ από υποβολή «πόθεν έσχες» τα μέλη του ΤΧΣ...

(Αντιλαμβάνεται εύκολα τώρα καθένας, τι φαγοπότι γίνεται στο Υπερταμείο αυτό που ξεπουλάει τον πλούτο και την περιουσία της χώρας... Πλούτος και περιουσία που ανήκουν στο λαό... Όμως, ανερυθρίαστα παραδίδονται σε κάθε λογής αρπαχτικό... Όχι βέβαια ότι θα άλλαζε κάτι αν και τα μέλη του ΤΧΣ υπέβαλλαν «πόθεν έσχες». Ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν» δεν γίνεται ποτέ και όλη η διαδικασία υποκριτική είναι... Έχουν φροντίσει με τα νομοθετήματα τους να διασφαλίσουν τη ασυλία τους... -
Δ.Τζ.)

Την απαλλαγή των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκειας συνεδρίασης της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο.
Η αρχική διάταξη (σ.σ. παράγραφος 9 του άρθρου 380) όριζε ότι υποχρέωση υποβολής «πόθεν έσχες» έχουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, των οργάνων διοίκησης των θυγατρικών του εταιρειών κλπ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ.
Η νομοτεχνική βελτίωση προβλέπει την εξαίρεση αποκλειστικά των στελεχών του ΤΧΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην παρ. 15 του άρθρου 380 η φράση ''των άμεσων θυγατρικών της'' αντικαθίσταται με τη φράση ''των άμεσων θυγατρικών της πλην του ΤΧΣ''». Προφανώς, τέτοιες κινήσεις έχουν μεγάλη σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες, είναι βαθιά δημοκρατικές και είναι μέσα στο πνεύμα του Δεκέμβρη.... Ερχόμαστε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου