......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΕΛΠΕ: Προς ολοκληρωτικό ξεπούλημα η ναυαρχίδα του πετρελαϊκού κλάδου. Ξεπουλάνε όλη την ενεργειακή βάση


ΕΛΠΕ: Προς ολοκληρωτικό ξεπούλημα η ναυαρχίδα του 
πετρελαϊκού κλάδου. Ξεπουλάνε όλη την ενεργειακή βάση

Την Παρασκευή 30/3/2018 στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο άνοιξαν και οι οικονομικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ, συζητήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ.
Έτσι, τα Ελληνικά Πετρέλαια μπαίνουν πλέον στον προθάλαμο της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης τους.
Η κυβέρνηση πειθήνια στους δανειστές τρέχει να προλάβει το χρονοδιάγραμμα των μνημονιακών υποχρεώσεών της, που προβλέπει έναρξη των διαδικασιών εντός του μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεύχη του διαγωνισμού βρίσκονται στο τελικό στάδιο και απομένει η οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο βασικών μετόχων, δηλαδή του ελληνικού δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, η οποία δεν αποκλείεται να κλείσει ακόμη και σήμερα, προκειμένου το ΤΑΙΠΕΔ να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες.
Οι δύο πλευρές, θα είναι οι πωλητές του 51% των Ελληνικών Πετρελαίων, δηλαδή του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ μαζί με το μάνατζμεντ, και θα διατηρήσουν από 15% έκαστος. Σήμερα, ο όμιλος Λάτση ελέγχει το 45,5% των ΕΛΠΕ και το δημόσιο το 35,5%.
Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα θετική συγκυρία με απανωτά ρεκόρ κερδοφορίας και με δραστηριότητες σε όλο το φάσμα των ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών, γεγονός που ανεβάζει σε δυσθεώρητα επίπεδα την αποτίμησή του, αλλά και αυξάνει το μέγεθος του οικονομικού και κοινωνικού σκανδάλου σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων, τότε οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, (Εθνική Τράπεζα, Goldman Sachs), θα ξεκινήσουν την βολιδοσκόπηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην διεθνή αγορά.

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου