......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΓΛΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣΑκόμη αναρωτιέστε κύριοι υποκριτές για το αν είχε λόγο αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός να «γαργαλίσουν» τα στοιχεία του ελλείμματος σύμφωνα με τις υποδείξεις των νταβατζήδων στους οποίους λογοδοτούν???
-του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν το απόστημα της πολιτικής βρωμιάς σπάει, και η μπόχα του θερίζει τα πάντα στη ζωή, τότε οι γλίτσες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, αντί να το ανοίξουν αποφασιστικά και να απαλλάξουν την πολιτική ζωή και από την μπόχα και κυρίως από το ίδιο το απόστημα, αντί να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των πρωταγωνιστών και των ενόχων,  αυτοί επιχειρούν να λειτουργήσουν ως μεμβράνη επικάλυψης, μόνο και μόνο για να κουκουλώσουν τη βρωμιά, επιδιώκοντας να συντηρήσουν το απόστημα, και να διασφαλίσουν διαχρονική προστασία στις αιτίες και τους παράγοντες που το δημιουργούν.Αυτόν ακριβώς το ρόλο επέλεξαν και με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να αντιμετωπίσουν της καταγγελίες της κ. Γεωργαντά για το «μαγείρεμα» των στοιχείων του ελλείμματος με βάση τα οποία η χώρα οδηγήθηκε στο κρεβάτι του Προκρούστη από τους πολιτικούς εφιάλτες που την κυβερνούν.
Το σύνθημα το έριξε ο ίδιος ο υπόλογος υπουργός ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρώντας να απαξιώσει τις καταγγελίες της Γεωργαντά, με το …αφοπλιστικό επιχείρημα ότι «η σοβαρότητα των καταγγελιών της εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι "βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή"».
Το έδαφος το είχε προετοιμάσει ο εθνικός Προκρούστης των επιτροπών, των συμβουλίων και των «ανεξαρτήτων» αρχών ο κ. Βενιζέλος, που ως νέος Μπενίτο εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αρχή «Όποιος δε μας βολεύει καταργείται εν μια νυκτί».
Και φυσικά τη σκυτάλη την πήραν επάξια τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αλλά και οι «εκπρόσωποι» των πολιτικών κομμάτων, που οι μεν επιχειρούν να φαιδροποιήσουν την κ. Γεωργαντά και τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες της, οι δε αρκούνται στην περί διαγραμμάτων περιγραφή του προβλήματος, αλλά κανείς από τους δυο δεν επιχειρεί να θέσει το δάκτυλο «επί των τύπων των ήλων».
Ρωτούν λοιπόν αφελέστατα την κ. Γεωργαντά οι «αθώοι» ερευνητές της αλήθειας που φιλοδοξούν να γίνουν τιμητές της «αξιοπρέπειας» των πολιτικών λαμογιών, αδιαφορώντας παντελώς για την προδομένη μας εθνική αξιοπρέπεια:.. [] 
«Μα γιατί να το κάνει αυτό ο Έλληνας υπουργός??? Τι όφελος θα είχε από την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος???»
Ας απαντήσουμε λοιπόν ευθέως στο υποκριτικό ερώτημα των «αθώων» περιστερών προκαλώντας τους με την απάντησή μας να τολμήσουν να αναζητήσουν αυτοί την αλήθεια αν στοιχειωδώς την υπηρετούν.Και θέλουμε να είμαστε σαφείς στην απάντηση:
Ένας υπουργός και μια κυβέρνηση, που λειτουργούν με «ανοικτά χαρτιά», και που έχουν ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προάσπιση των συμφερόντων του λαού και του τόπου, όχι μόνο δε θα είχαν κανένα όφελος από μια τέτοια παραποίηση των στοιχείων, αλλά θα πατούσαν πόδι αποφασιστικά και αταλάντευτα σε οποιαδήποτε απόπειρα παραποίησης τους από οποιονδήποτε και αν επιχειρούσε να την επιβάλει.
Δυστυχώς όμως αυτή η κυβέρνηση, δεν είναι η κυβέρνηση της μπέσας και της εθνικής αξιοπρέπειας. Ας δούμε τα στοιχεία:
- Είναι ή δεν είναι ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, ο άνθρωπος που εν κρυπτώ προσήλθε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της GOLDMAN SACHS στο Πεντελικό, χωρίς ποτέ ο Ελληνικός λαός να πληροφορηθεί το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης???
- Γιατί το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης κρατείται επιμελώς ως επτασφράγιστο μυστικό από την Ελληνική κοινωνία???
- Είναι ή δεν είναι ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, ο μοιραίος άνθρωπος που προσήλθε σε συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ πολύ πριν αναλάβει την πρωθυπουργία του τόπου, σχεδιάζοντας την παράδοση της χώρας του στη συμμορία των νταβατζήδων των λαών, εκχωρώντας ακόμη και αυτήν την εθνική κυριαρχία???
- Είναι ή δεν είναι ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, ο Δούρειος ίππος που έμπασε - με όχημα την ίδια του τη χώρα -  την Αμερικανική ηγεμονική οικονομική και όχι μόνο εποπτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση???
Ακόμη αναρωτιέστε κύριοι υποκριτές για το αν είχε λόγο αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός να «γαργαλίσουν» τα στοιχεία του ελλείμματος σύμφωνα με τις υποδείξεις των νταβατζήδων στους οποίους λογοδοτούν???
Ακόμη???Και αυτό εσείς το λέτε δημοσιογραφία???Κι εσείς οι άλλοι οι πολιτικοί αντιπολιτευτές, ακόμη αναρωτιέστε???Και αυτό εσείς το λέτε υπεύθυνη αντιπολίτευση???
Μήπως είναι καιρός να εγκαταλείψετε άπαντες την πολιτική υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό και να απαιτήσετε άμεσα την ουσιαστική διερεύνηση όλων των δεδομένων και όποιων πάρει ο χάρος???
Μήπως είναι καιρός το αποτέλεσμα αυτής της διερεύνησης…1. Να αποτελέσει ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ευθύτατη αμφισβήτηση – καταγγελία – ακύρωση του συνόλου των ντροπιαστικών συμφωνιών που υποθήκευσαν το μέλλον του τόπου και την εθνική κυριαρχία. Και…
2. Να αποτελέσει την ιδανικότερη αφορμή για τη συγκρότηση λαϊκών δικαστηρίων και την παραδειγματική τιμωρία των εφιαλτών???
Ιδού η Ρόδος… Και μη συγκαλύπτετε άλλο το πήδημα, διότι η ώρα της κρίσης έτσι κι αλλιώς δε θα αργήσει να έρθει.
Κάποιος μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο.Κάποιος άλλος μπορεί να κοροϊδεύει λίγους για πολύ.Κανείς όμως δεν μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες για πάντα.

Ναι λοιπόν...Βεβαίως την ήθελαν την παραποίηση των στοιχείων.
Διότι αυτό ήταν ακόμη ένα κομμάτι στο εφιαλτικό πάζλ, που υπηρέτησε με τρόπο βολικό, το αντεθνικό σχέδιο μιας κυβέρνησης που πλέον έχει αποδείξει περίτρανα το πόσο μισεί την Ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου