......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επιστολή προς Ευάγγελο Βενιζέλο Υπουργό Οικονομικών - Είστε ένας ασύστολος ψεύτης.«Αρκετό κακό κάνατε μέχρι τώρα σε αυτή τη χώρα.

Φύγετε επιτέλους!

Φύγετε πριν να κάνετε κι άλλο»

Κύριον
Ευάγγελο Βενιζέλο
Υπουργό Οικονομικών


Χαλάνδρι, 28 Ιουνίου 2011

Αξιότιμε κύριε,

Είστε ένας ασύστολος ψεύτης.

Είπατε δημόσια κατά την αναγγελία του «μεσοπρόθεσμου» προγράμματος (Σσ :Έτσι το λέτε εσείς αντί του ορθού «Συνθήκη ξεπουλήματος της Ελλάδας και καταλήστευσης των ιθαγενών της»), ότι η μεσοσταθμική επιβάρυνση ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων θα είναι 300 €. Στο νομοσχέδιο που καταθέσατε είναι 400 € για τις μικρές πόλεις και 500 € για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα επιβάλλατε, στα κρυφά και μουλωχτά, επιπλέον τέλος και για την χρήση του 2010, ύψους 300 €. Είσαστε δηλαδή διπλός ψεύτης! Βεβαίως τα ψεματάκια αυτά είναι ένα τίποτα μπροστά στο πλήρες ξεπούλημα, σε τιμές
scrap, της Χώρας. Όμως είστε, έστω και τυπικά, Υπουργός. Και οφείλετε να λέτε ακόμη και για την παραμικρή λεπτομέρεια την αλήθεια. Αλλιώς έχετε χάσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας. Και είστε αποδεδειγμένα ψεύτης!

Πέρα από αυτά:

Είστε συνταγματολόγος και δεν ξέρετε, ότι δεν μπορείτε να επιβάλλετε αναδρομικά φόρους και εισφορές. Αν εγώ γνώριζα το 2010, ότι θα με ληστέψετε το 2011, θα έπαιρνα τα μέτρα μου. Θα κατέθετα το πτυχίο μου, που έτσι κι αλλιώς είναι πτυχίο ανεργίας, αναγκαστικά, για να μην παρανομήσω, επειδή αυτά τα χρήματα που ζητάτε, δεν έχω να σας τα δώσω. Γι αυτό και δεν θα σας τα δώσω. Κι αν είχα να σας τα δώσω όμως, διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω αν θέλω να σας τα δώσω. Τα χρήματα αυτά τα απέκτησα με την εργασία μου, πλήρωσα το νόμιμο φόρο, άρα είναι δικά μου και έχω το δικαίωμα να τα διαθέσω όπως εγώ νομίζω, επειδή είμαι ελεύθερος πολίτης και όχι δουλοπάροικος. Αντίθετα εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε από κανένα και για καμιά αιτία χρήματα αναδρομικά! Το σύνταγμα σας δίνει το δικαίωμα να νομοθετείτε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Οι κανόνες του "παιχνιδιού" πρέπει να είναι γνωστοί σε όλους και σεβαστοί από όλους, όταν αρχίζει το παιχνίδι. Θεσπίζοντας αυθαίρετα νέους κανόνες, κατόπιν εορτής, επειδή χάσατε, εκμεταλλεύεστε παράνομα την εξουσία σας, καθίστασθε χαρτοκλέφτης και καταχραστής.

Πέρα από ψεύτης!

Κατά την κοινωνική σας δικαιοσύνη, ένας που έχει τρία ή τέσσερα παιδιά είναι το ίδιο με κάποιον που δεν έχει κανένα. Τα ίδια βάρη έχουν και οι δύο Ή μάλλον, αυτός που έχει τρία παιδιά, είναι σε καλύτερη μοίρα, γι αυτό με την μείωση του αφορολογήτου ορίου τον επιβαρύνετε με 990 € το χρόνο, αν έχει την ατυχία π.χ. να είναι υπερπλούσιος (!!!) με 25.000 € ετήσιο εισόδημα, ενώ αυτός που δεν έχει παιδιά, με το ίδιο εισόδημα, θα πληρώσει 400 € παραπάνω. Πρόσθετα θα του πάρετε 500 € έκτακτη εισφορά, 450 € αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας για φέτος, 300 € για πέρσι και γύρω στα 500 € τουλάχιστον, από την κατάργηση της μείωσης του εισοδήματος από τις υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές και μόνο (Σσ : δεν βάζω μέσα τις ιατρικές δαπάνες, επειδή όποιος αρρωστήσει από εδώ και εμπρός θα πεθαίνει άμεσα. Που να βρει λεφτά να πληρώσει το γιατρό;). Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος καλείται να σας πληρώσει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 800 € και άλλα 1.940 € επιπλέον φόρο, ήτοι συνολικά 2.740 € τουλάχιστον, χωρίς να συνυπολογίσουμε, ότι με αυτά που θα του απομείνουν θα μπορεί να αγοράζει περίπου 20% λιγότερα προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω της αύξησης των τελών και της έμμεσης φορολογίας. Αναρωτηθήκατε αν έχει να σας τα δώσει; Αναρωτηθήκατε πως θα επιβιώσει; Πως θα μεγαλώσει τα παιδιά του; Όχι φυσικά. Ακριβώς όπως ο ληστής δεν ενδιαφέρεται για το θύμα του. Εκείνο που τον νοιάζει είναι το προϊόν της ληστείας!


Ζητάτε από τον πολίτη να δουλέψει για 40 ημέρες, ή και περισσότερο, δωρεάν. Ή μάλλον να δουλέψει αυτός και να πληρωθείτε εσείς. Επειδή είστε ασύστολος ψεύτης, διαδίδετε ότι τάχα, του ζητάτε αυτή την εθελοντική εργασία για να βοηθήσει την Πατρίδα του. Του αποκρύβετε δηλαδή ενσυνείδητα την αλήθεια, ότι τα χρήματα αυτά θα τα δώσετε στους τοκογλύφους, στους εκβιαστές και στα καθάρματα τύπου Σόρος και Μόρος και Goldman Sachs. Επειδή προφανώς αυτοί σας ενδιαφέρουν και όχι αν θα ζήσει ή θα ψοφήσει ο συνταξιούχος ή αν ο τρίτεκνος και τα παιδιά του θα μπορέσουν να επιβιώσουν και πως.

Ζητάτε από κάποιον που μπορεί π.χ. να έχει ένα γραφειάκι τοπογράφου στα Σεπόλια, να πληρώσει το ίδιο τέλος επιτηδεύματος με τον μεγαλογιατρό του Κολωνακίου ή τον μεγαλοδικηγόρο! Την ώρα που μας παραπλανείτε με δήθεν αναλογικά κοινωνικά κριτήρια. Αυτή την κοινωνική δικαιοσύνη επικαλείσθε; Αλλά είπαμε: Είσαστε ασύστολος ψεύτης.

Θα αγνοείτε επίσης, ότι εισφορά επί φόρων είναι αντισυνταγματική. Είναι ποτέ δυνατόν σοβαρός άνθρωπος να απαιτεί να πληρώσει ο πολίτης εισφορά επί των φόρων, δηλαδή επί ανυπάρκτου εισοδήματος; Ο μισθωτός πληρώνει το φόρο του πριν καν πάρει το μισθό του στα χέρια. Και μάλιστα πληρώνει παραπάνω φόρο, που το ληστρικό Κράτος παρακρατά άτοκα για ενάμιση χρόνο. Ο φόρος αυτός δεν είναι εισόδημα του φορολογουμένου, είναι εισόδημα του Κράτους. Και τώρα του ζητάτε για αυτό το ποσό να πληρώσει έκτακτη εισφορά! Πέρα από ψεύτης είστε και μη σοβαρός!

Το πατσαβούρι που ονομάζετε «μεσοπρόθεσμο», είναι μια ληστρική σύμβαση, γραμμένη κυριολεκτικά στο γόνατο. Όπως ακριβώς το πεινασμένο αρπακτικό δεν νοιάζεται για τίποτα, παρά μόνο να κορέσει την πείνα και την αδηφαγία του, έτσι και εσάς το μόνο που σας νοιάζει είναι να αρπάξετε τα δισεκατομμύρια που απαιτούν οι εντολείς σας, για να τα προσθέσουν στα δισεκατομμύρια που έχουν ήδη κλέψει. Αδιαφορώντας από ποιόν τα αρπάζετε, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αδιαφορώντας αν τον καταδικάζετε σε ένδεια και εξαθλίωση. Χρησιμοποιείτε την ισχύ, που υποκλέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις δια στόματος του πρωθυπουργού σας από τον λαό, για να τον λιώσετε. Το μόνο που κάνατε είναι μια διαίρεση. Τόσα δισεκατομμύρια δια τόσα κεφάλια! Φέρτε τα! Αυτή είναι κατά την αντίληψή σας η Δημοκρατία!

Το μεγαλύτερο όμως ψέμα, που σας καθιστά υπόλογο έναντι του Έθνους, είναι ότι η αποικιοκρατική και ληστρική αυτή σύμβαση, είναι δήθεν «αναγκαίο κακό», επειδή με τον τρόπο αυτό και μόνο επιτυγχάνεται η επιβίωσή μας. Την στιγμή που γνωρίζετε καλά:

Α) Ότι αυτό δεν είναι αλήθεια και ότι λύσεις επιβίωσης, χωρίς καταλήστευση του λαού και απώλεια της εθνικής αξιοπρέπειας, υπάρχουν.

Β) Ότι το «μεσοπρόθεσμο» δεν επιτυγχάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να μας βυθίζει ακόμη περισσότερο στο τέλμα, κάτω από τον «πάτο», που ο ίδιος ορίσατε ως τον στόχο της πολιτικής σας.

Γνωρίζετε ότι τα ίδια λέγατε και πέρσι και αποδείχτηκε πως και τότε λέγατε ψέματα. Δια του στόματος του προκατόχου σας. Γνωρίζετε ότι τα ίδια θα βγει και θα λέει σε λιγότερο από ένα χρόνο ο διάδοχός σας. Και όμως εξακολουθείτε να τα λέτε!

Η κύρια υποχρέωσή σας είναι να δώσετε ένα απολογισμό στο λαό. Πως δημιουργήθηκε το χρέος, που πήγαν τα δανεικά. Πόσοι είναι οι τόκοι. Ποιοι είναι οι δανειστές. Η τοκογλυφία είναι νόμιμη; Οφείλετε να αποδείξετε, ότι πρόκειται περί πραγματικού χρέους και όχι περί λογιστικής συμπαιγνίας. Για να εισπράξετε 6,5 δις (πραγματικά) € ληστεύετε κυριολεκτικά τους πολίτες, βυθίζετε τη Χώρα σε μια ύφεση και δυστυχία, από την οποία είναι αδύνατο να ανακάμψει. Αντιλαμβάνεστε, ότι το ποσό αυτό και τα μέσα που απαιτούνται για να συγκεντρωθεί, βρίσκονται σε πλήρη δυσαναλογία με το ύψος του χρέους; Αν και αυτά τα 350 ή 400 δις του χρέους ήσαν πραγματικά Ευρω και όχι εικονικά, και αν είχαν πάει στο λαό – όπως ο έτερος κύριος Αντιπρόεδρος, άλλος ψεύτης κι αυτός, ισχυρίστηκε - το να μαζέψετε σήμερα τα 6,5 θα ήταν ένα παιχνιδάκι. Το γεγονός, ότι τον στύβετε σαν το λεμόνι και το αποτέλεσμα ούτε κατά διάνοια θα πλησιάσει τα 6,5 δις που στοχεύετε και ότι από το πλήρες ξεπούλημα της Χώρας είναι ζήτημα αν θα μαζευτούν άλλα 30, επιτρέπει δύο και μόνο εναλλακτικές εκδοχές
:


Α) Τα Ευρω του χρέους είναι πραγματικά

Άρα κάποιοι τα έφαγαν. Έκλεψαν τα χρήματα που δανείστηκε η Χώρα. Αντί να τους βρείτε και να τους τα πάρετε πίσω, απαιτείτε να τα πληρώσει ο λαός. Χωρίς να κάνετε την παραμικρή προσπάθεια να αποκαλύψετε τους κλέφτες. Αντίθετα τους συγκαλύπτετε. Γίνεστε συνυπεύθυνος και συνένοχός τους.

Β) Τα Ευρω του χρέους είναι εικονικά

Άρα χρησιμοποιείτε ένα ανύπαρκτο χρέος ως πρόσχημα για να δικαιολογήσετε και να νομιμοποιήσετε την κλοπή πραγματικών αξιών από τον ελληνικό λαό. Εργασίας, εδάφους, πλουτοπαραγωγικών πηγών, ενέργειας, υδάτινων πόρων, δημοσίων οργανισμών, ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Όποια εκ των δύο εκδοχών και αν είναι αληθινή, ή πολύ περισσότερο, επειδή ο συνδυασμός των δύο αυτών εκδοχών είναι η αλήθεια, οι ευθύνες για την συγκάλυψή τους είναι τεράστιες και σας βαραίνουν ολοκληρωτικά.

Αυτό είναι το «δίλημμα» με το οποίο εκβιάζετε τον ελληνικό λαό! Τον παραπλανείτε εκμεταλλευόμενος ανερυθρίαστα την σοβαροφάνεια του αξιώματός σας. Και ως έσχατο δείγμα Φαρισαϊσμού, επικαλείσθε το δόγμα ότι «Η άρνηση είναι εύκολη, η θέση δύσκολη» υπονοώντας ότι ο λαός κρίνει «ελαφρά τη καρδία», χωρίς να έχει την υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα, που καλείστε να «λύσετε» εσείς. Επικαλείσθε δηλαδή την θεωρία της «πεφωτισμένης ηγεσίας». Επεκτείνοντας το Νέο Φεουδαρχισμό εγκαθιδρύετε και τον Νέο Μεσαίωνα. Λησμονείτε βέβαια εντέχνως, ότι απαιτείτε από κάποιον την λύση ενός προβλήματος, χωρίς να του δίνετε τα δεδομένα! Δώστε μας κύριε, τα δεδομένα και να είστε σίγουρος, ότι θα βρούμε τη λύση. Όχι καμιά θαυματουργή λύση, επειδή τα όσα έχετε κάνει δεν διορθώνονται ούτε με θαύματα, αλλά οπωσδήποτε μια ΛΥΣΗ. Ενώ αυτό που επιχειρείτε εσείς δεν είναι λύση, αλλά εξαπάτηση.

Η διαφορά μας είναι καθοριστική. Η μόνη και μοναδική λύση είναι να αποκαλύψουμε την εξαπάτηση, να βρούμε τους κλέφτες, να τους πάρουμε τα κλοπιμαία πίσω και να τους τιμωρήσουμε, όπως απαιτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αντί, όπως κάνετε εσείς, να τους αφήνουμε να μας κλέβουν και να μας εξαθλιώνουν κι άλλο. Και σαν υπέρτατη ομολογία υποδούλωσης και υποταγής να τους προσφέρουμε εθελοντικά και την αμοιβή της εργασίας μας ή το υστέρημα της ανεργίας μας, ως οι νέοι δουλοπάροικοι και είλωτες. Το να βγάλουμε αυτή τη θηλιά από το λαιμό μας είναι απόλυτη ανάγκη, όχι μόνο εθνική, αλλά παγκόσμια. Με κάθε τρόπο, έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Το οποιοδήποτε κόστος δεν θα είναι τίποτα μπροστά στα επερχόμενα δεινά. Την ασφυξία, τον ηθικό και πνευματικό θάνατο, τη δουλεία, την επιβίωση σε επίπεδα υπανάπτυξης, ως υποχείρια δυναστών, τη αδεία και ανοχή τους. Το κόστος για το γκρέμισμα ενός συστήματος, που επιτρέπει σε κοινούς εγκληματίες να κερδίζουν δισεκατομμύρια σπεκουλάροντας στην χρεοκοπία χωρών και την δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, με απάτες τύπου
CDS, Spreads, Δομημένων Ομολόγων, Χρηματιστηρίων, Τυπωμένου και Κίβδηλου Χρήματος, Οίκων Αξιολόγησης, που μπροστά τους οι Οίκοι Ανοχής είναι ευαγή ιδρύματα κ.λ.π. δεν είναι επιβάρυνση αλλά ανεκτίμητο κέρδος.

Επιπρόσθετα το λογιστικό κόστος είναι πολύ μικρότερο από αυτό που επαπειλούν οι διάφοροι μπαμπούλες, εντολοδόχοι των απατεώνων. Και μπορεί να μικρύνει ακόμη περισσότερο με πραγματική εθνική σύμπνοια, με συνεννόηση και συνεργασία των λαών, εφ’ όσον αυτοί αποφασίσουν να ανεξαρτητοποιηθούν από ψευδεπίγραφες πολιτικές και νομισματικές Ενώσεις, που εκ του αποτελέσματος έχει αποδειχτεί, ότι τους έχουν οδηγήσει στην καταστροφή. Με μόνη προοπτική την πλήρη εξαθλίωσή τους. Το λογιστικό αυτό κόστος ευχαρίστως θα το επωμισθούν οι λαοί, επειδή είναι ταυτόσημο με την ελευθερία τους. Όλα τα άλλα είναι απατηλά ψευδοδιλλήματα μετεξελισσόμενα σε ασύστολους εκβιασμούς. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία, η εθνική κυριαρχία και η αυτοδιάθεση, δεν είναι σχετικές και διαπραγματεύσιμες έννοιες, είναι απόλυτες και αδιαπραγμάτευτες. Αυτές διακυβεύονται σήμερα, μέσω της καταλήστευσης και της εξαθλίωσης του λαού, μέσω των τοκογλυφικών δανείων «βοηθείας» των «φιλεύσπλαχνων» εταίρων μας. Μέσω των πιέσεων, των απροκάλυπτων παρεμβάσεων στα εσωτερικά της Χώρας. Μέσω της κατάλυσης του Ελληνικού Κράτους, μέσω της εκχώρησης της εξουσίας, κατά βάναυση παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος, σε τεχνοκρατικά ρομπότ, με την απλή υπογραφή ενός ανθρώπου, χωρίς την νόμιμη εξουσιοδότηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μέσω των μαφιόζικων εκβιασμών. Αυτούς τους στόχους εξυπηρετεί το μεσοπρόθεσμό σας κύριε Υπουργέ! Που ισοδυναμεί, σαν σύνολο πολιτικής και σαν συνέχεια προγενέστερων εγκληματικών πολιτικών, με εσχάτη προδοσία.

Βρίσκεστε, οι ίδιοι και οι ίδιοι, το κομματικό δίπολο, τριάντα επτά χρόνια στην εξουσία και έχετε καταστρέψει το παν, με αποκορύφωμα όσα κάνατε την τελευταία δεκαπενταετία. Τι άλλο πρέπει επιτέλους να καταστρέψετε για να σηκωθείτε να φύγετε; Οι ομιλίες σας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης, το μόνο που απέδειξαν για μια ακόμη φορά είναι το απίστευτο θράσος σας. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής, ούτε ίχνος ντροπής για τον εξευτελισμό όπου μας έχετε οδηγήσει. Εξακολουθείτε να μιλάτε σαν να έχετε επιτελέσει κάποιο θετικό έργο, σα να είστε κάποιοι παντογνώστες φωστήρες, οι μόνοι που μπορούν να χειριστούν τα προβλήματα του τόπου, αποκλειομένου κάθε άλλου ως ανίκανου. Σε όποια καρέκλα κι αν σας καθίσουν, το αποδέχεστε, όχι επειδή πιστεύετε πως μπορεί να τα καταφέρετε – δε σας νοιάζει άλλωστε – αλλά προκειμένου να μην αποκτήσει ποτέ ισχύ και εξουσία κάποιος έξω από τους έμπιστους του κύκλου σας. Αρκεί να ανακυκλώνεστε αιωνίως οι ίδιοι. Φέρεστε σα να μην έχετε καμιά επίγνωση, ότι η εξαθλίωση και υποδούλωση της Χώρας είναι το μόνο δικό σας έργο. Ή ότι εκείνη που κυβερνά είναι η καρέκλα και όχι εσείς που κάθεστε επάνω.

Είστε μορφωμένος, γνωρίζετε τα λόγια του
Cromwell. Δεν τα είπε μόνο ο ίδιος στην Μακρά Βουλή! Τα ξανάκουσε ο Chamberlain, το ανθρωπάκι του Μονάχου, που επιχείρησε με παρόμοια σαν τα δικά σας ψευδοδιλλήματα, να παραπλανήσει και να εκβιάσει τον αγγλικό λαό και να του παραστήσει σαν «αναγκαίο κακό (ή καλό)» τον συμβιβασμό με τον Χίτλερ, την «ενδοτική πολιτική». Του τα απηύθυνε ο βουλευτής Leo Imery στη συζήτηση πρότασης μομφής της 7ης Μαΐου 1940, μετά την ήττα στη Νορβηγία.

«Εμείνατε εδώ πάρα πολύ καιρό σε σχέση με το καλό που έχετε κάνει. Φύγετε σας λέω. Για όνομα του Θεού φύγετε»!

Ο
Chamberlain καταψηφίστηκε και έφυγε.

Σας τα απευθύνουμε σήμερα και εμείς, λίγο παραφρασμένα ….

«Αρκετό κακό κάνατε μέχρι τώρα σε αυτή τη χώρα. Φύγετε επιτέλους! Φύγετε πριν να κάνετε κι άλλο».


Φώτης Μαρτίνος
ΜΗΧ - ΗΛ ΕΜΠ

Κοινοποίηση
Κύριο Πρόεδρο της Βουλής
Κύριο Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων
Βουλευτές

*από το: http://athens-press.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου