......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σε εξέλιξη το σχέδιο πτώχευσης του ελληνικού λαού

Σε εξέλιξη το σχέδιο πτώχευσης του ελληνικού λαού

Tα νέα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα που συζητά σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης να θυσιάσει τα όνειρα και τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών για να καλύψει τιςδικές της αστοχίες.

Η νέα εν ψυχρώ επίθεση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στα εισο-δήματα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των υπαλλήλων του Δημοσίου και των λοιπών μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας είναι πρωτοφανής.

Εστιάζεται κυρίως στους έχοντες χαμηλά και μεσαία εισοδήματος, τους οποίους επιδιώκει να εξαθλιώσειμε αυξήσεις άμεσων φόρων έως και 400%, με πρόσθετες επιβαρύνσεις στους έμμεσους φόρους, με μειώσεις τουλάχιστον κατά 7,5% έως 10% στα εισοδήματά τους, ακόμη δε και με απώλεια της μόνιμης εργασίας τους!

Η συνταγή αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου, η οποία προέβλεπε αλλεπάλληλες αυξήσεις εμμέσων φόρων και περικοπές εισοδημάτων ακολουθείται με ακόμη πιο ισχυρή… δοσολογία: εκτός από τους έμμεσους σχεδιάζεται να αυξηθούν πλέον και οι άμεσοι φόροι, ενώ παράλληλα τα ποσοστά κατά τα οποία επιδιώκεται να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είχαν τεθεί ως στόχοι με το πρώτο Μνημόνιο!

Το σχέδιο πτώχευσης του ελληνικού λαού που εκπόνησαν η… σοσιαλιστική κυβέρνηση με τους «συμμάχους» της -το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- περιλαμβάνει«στοχευμένες» δράσεις εξαθλίωσης των πολιτών, έχοντας ένα και μόνο μείζονα στόχο: η Ελλάδα να γίνει πάμφθηνη σε μισθούς, ημερομίσθια και τιμές για να… αποκτηθεί έναντι πινακίου φακής από τους μεγάλους διεθνείς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς ομίλους των «δάνειων δυνάμεων».

http://www.politis-gr.com/?p=17162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου