......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης




Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η διάλυση και ο βίαιος διαμελισμός της ΔΕΗ


Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση


Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ
http: sos-deimegalopolis.blogspot.com       25 - 7 - 2013          E- mail:  sos.deimeg@gmail.com
                                                               


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 
η διάλυση και ο βίαιος διαμελισμός της ΔΕΗ

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε στις 24 Ιουλίου να προχωρήσει άμεσα ο βίαιος διαμελισμός και τελικά η διάλυση της δημόσιας ΔΕΗ με παραχώρηση σε ιδιώτες όλων των σημαντικών λειτουργιών της αγοράς ηλεκτρισμού, όπως είναι τα δίκτυα, αλλά και τα «φθηνά» καύσιμα της Επιχείρησης (λιγνίτης, υδροηλεκτρικά), που αναμένεται να επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις σε εργαζόμενους και νοικοκυριά.
Πρόκειται για επικύρωση του σχεδίου «Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της 15ης Μαΐου, που είχε δημοσιοποιήσει το ΥΠΕΚΑ, το οποίο είχε διαβιβαστεί κι εγκρίθηκε από την τρόικα.

Η κυβέρνηση με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών, χωρίς να υπολογίζουν το δημόσιο συμφέρον, αγνοώντας τις επιπτώσεις για τους καταναλωτές, παραδίδει σε ιδιώτες αυτό που χτίστηκε στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων με τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση τον ενεργειακό γίγαντα της χώρας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτών και των τοκογλύφων δανειστών, σε βάρος του λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Η ΔΕΗ έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό πλάνο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης και όχι από διάσπαση,  διάλυση και ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση.
 Αγωνιζόμαστε για μια σύγχρονη, Δημόσια, Ενιαία, Καθετοποιημένη, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.
Το συνδ. κίνημα & η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αντισταθούν με κάθε τρόπο υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών για προσιτές και φτηνές υπηρεσίες στην ηλεκτρική ενέργεια, για μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας.

Κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους, που θα αγωνιστούν για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας.

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς  -  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα
Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.


Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου