......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης
Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

New York Times: H Eλλάδα βουλιάζει στην ύφεση με μη βιώσιμο χρέος !


Επικριτικό κατά της πολιτικής που ακολουθείται για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, είναι το editorial των New York Times. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα είναι προφανές, εδώ και καιρό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει και τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος»...

Μάλιστα η εφημερίδα, αναφέρεται και στους έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι «δεν αποδέχονται την αλήθεια», Ότι δηλαδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει, διότι έτσι θα παραδεχτούν την αποτυχία τους.
«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται η άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.
«Η Βραζιλία έσπασε τη σιωπή εκδίδοντας μία ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή ανακοίνωση», γράφει ο συντάκτης.
Επίσης παρατίθεται η δήλωση του Πάουλο Νογκουέιρα Μπαρίστα, ενός εκ των 24 πρέσβεων στο ΔΣ του ΔΝΤ. “Όπως επισημαίνει ο αρθογράφος των New York Times, τα λόγια του αν και δυσάρεστα, ίσως προκαλέσουν το άνοιγμα μίας σημαντικής συζήτησης και πιθανόν να ωθήσουν και άλλους στο ΔΝΤ, ειδικά τους ηγέτες της ΕΕ και της ΕΚΤ που είναι οι βασικοί «παίκτες» στην ελληνική διάσωση, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους ή τουλάχιστον να φανούν περισσότερο ειλικρινείς σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής τους.


http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου