......................................................................... Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση

..........................Εγερτήριο κατά του μνημονίου... και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας…
"Άνθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια,δεν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας" - Αριστοτέλης




Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα των ΜΜΕ και η στάση της κυβέρνησης


Γράφει ο "μπλοκάκιας"


Η γκεμπελίστικη προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει όλοι οι τηλεοπτικοί δίαυλοι υπέρ του «ΝΑΙ», στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι τόσο ενορχηστρωμένη, μελετημένη και στοχευμένη, που ο Γ. Φλέσσας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. Civitas, της εταιρείας που οργάνωσε τα χρηματοδοτούμενα από το ΔΝΤ σεμινάρια χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε δημοσιογράφους), σίγουρα θα αισθάνεται περήφανος.

Αυτή είναι η μία μόνο διάσταση. Η άλλη και η πιο ουσιαστική είναι η στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της κυβερνητική εξουσίας δεν έκανε το παραμικρό –πέρα από λεκτικές διακηρύξεις- .να αντιμετωπίσει την ασυδοσία των τηλεοπτικών καναλιών που λυμαίνονται ασύδοτα για δεκαετίες τις τηλεοπτικές συχνότητες. Οι βαρόνοι ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών έχουν λάβει παράνομα –χωρίς να καταβάλουν τις προβλεπόμενες εγγυήσεις- από τις ανακεφαλαιούμενες με χρήματα του ελληνικού λαού τράπεζες, θαλασσοδάνεια που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Και αντί τα χρήματα αυτά να γίνουν από την κυβέρνηση άμεσα απαιτητά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν παρασκηνιακές συζητήσεις κυβερνητικών παραγόντων με εκπροσώπους της «Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας», χωρίς να ξέρουμε το αντικείμενο αυτών των συνομιλιών.
Η κυβερνητική αναβολή, η αναποφασιστικότητα, η προβληματική αδράνεια να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο θα έχει τέτοιες συνέπειες που θα κλονίσουν ακόμα και την παραμονή της στην κυβερνητική εξουσία.

_____________
Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου